Curs Afectiunile somatice: servicii psihologice si cazuistica

ATCCPR organizeaza online cursul de formare continua “Afectiunile somatice: servicii psihologice si cazuistica“.

Cursul prezintă cazuri și spețe concrete din experiența de spital și clarifică modul în care se realizează corect cunoașterea psihologică a pacientului, consilierea și alte intervenții psihologice. La fiecare caz se face încadrarea în modelele de evaluare și intervenție.
Cazuistica persoanelor cu afecțiuni somatice este vastă. Serviciile psihologice adresate categoriilor de pacienți au o serie de particularități. Cunoașterea psihologică a cazului presupune cunoștințe combinate din mai multe sisteme conceptuale:

  • literatura de specialitate în problematica bolii pacientului,
  • literatura de psihologia sănătății,
  • încadrările în ICD-AM – sistemul de coduri clinice după care se face decontarea serviciilor de sănătate în România, adițional DSM-5.
  • ICF – Clasificarea Internațională a Funcționalității, Dizabilității și Sănătății,
  • alte informații/ modele științifice relevante pentru cunoaștera psihologică a pacientului (de exemplu, psihologia riscurilor în muncă).

Formator: prof. univ. dr. Eugen Avram
– psiholog clinician principal si psihoterapeut la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni;
– director al Departamentului de Psihologie din cadrul Universitatii din Bucuresti;
– presedinte al Asociatiei de Terapii Cognitiv-Comportamentale si Programe de Reabilitare.

Cursurile se desfasoara in doua forme de organizare:

1.Calendarul cursului stabilit de ATCCPR:

10.04.2021 – Sâmbătă – 8 ore (10:00-18:00)
11.04.2021 – Duminică – 2 ore (aplicaţii online)

Pentru inscriere, va rugam sa completati acest formular: https://forms.gle/YbysKXdgcJK3hFte9

2.Calendar comun formator – cursanti:

a) inscrieri individuale – fiecare candidat depune fisa de inscriere – odata cu adunarea mai multor cursanti se negociaza data organizarii cursului. 

b) inscrieri de grup – transmiteti mesajul dvs. pe adresa asociatiatccpr@gmail.com, mentionati numarul membrilor grupului. 

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionale.

Feedback primit de la participanti:

  • Mariana Iorgulescu, psiholog:Un curs de nivel academic, cu un echilibru perfect între teorie și practică, predat într-o manieră antrenantă, care este util atât psihologilor din spitale, cât și celor din cabinet. Eu am fost impresionată de calitatea informațiilor, care se bazează pe o practică reală și pe teorii actuale, extrem de relevante pentru tema cursului. În ceea ce mă privește, acest curs a contribuit din plin la clarificarea aspectelor esențiale privind afecțiunile psihosomatice precum și la consolidarea cunoștințelor privind abordarea cazurilor.
  • Maria Bumbanac, student la psihologie: ”Experiența pe care am avut-o în cadrul cursului de formare a depășit cu mult așteptările mele! Ceea ce mi-a plăcut extrem de tare a fost faptul că domnul profesor Avram a pus accentul pe prezentarea unor studii de caz atât din spital, cât și din cabinet, și nu pe simpla expunere a unor teorii și modele. Astfel, pentru mine, ca și student, a facilitat asimilitarea informațiilor teoretice prin legătura directă cu practica, lucru care este foarte rar utilizat ca metodă de învățare. De asemenea, sfaturile legate de cariera profesională pe care domnul profesor Avram ni le-a oferit reprezintă o bază esențială pentru o persoană la început de drum. Pe tot parcursul cursului, am descoperit în mine o dorință de cunoaștere continuă, ca urmare a celor prezentate. Atitudinea caldă a domnului profesor și modalitatea în care ne-a tratat pe parcursul cursului m-au făcut să am o stare de bine ridicată la finalul zilei și m-au motivat să îmi extind orizontul de cunoaștere în acest domeniu.
  • Alexandra Miliaru, psiholog:Am participat la primul curs de formare continuă organizat de ATCCPR, un curs interactiv de psihologie aplicată. Modul de abordare multidisciplinar, varietatea de cazuri interesante prezentate, precum și discuțiile concentrate m-au ajutat să îmi integrez și să fixez noile informații. Cunoștințele aplicabile primite mă vor ajuta cu siguranță la formarea gândirii de psiholog clinician și nu numai. Domnul Avram este un formator dinamic, cu experiență vastă, deschis în a ne împărtăși din cunoștințele sale și din propria experiență. Recomand cu mare încredere cursurile asociației.