Asociatia de terapii cognitiv-comportamentale si programe de reabilitare (ATCCPR) are scopul de a contribui la dezvoltarea serviciilor de formare profesionala si interventie terapeutica in domeniile psihologie, sanatate si educatie.
Obiectivele ATCCPR sunt urmatoarele:
- Formarea profesională continuă și consultanța specialiştilor din domeniul psihologie și din domenii conexe care cuprind servicii terapeutice și de optimizare personală: psihopedagogie specială, medicină, ştiinţele educaţiei, științe sociale, educație fizică și sport, specialități de graniță ale altor domenii la intersecția cu științele comportamentale.
- Abilitarea şi perfecţionarea specialiştilor care lucrează cu persoane care au probleme de sănătate psihică și fizică, probleme de adaptare socială, profesională.
- Formarea continuă a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.
- Formarea continuă a personalului didactic de predare şi didactic auxiliar, precum şi a cadrelor didactice cu funcţii de conducere, în îndrumare şi control, din învăţământul preuniversitar.
- Desfăşurarea unor programe, ghiduri, proceduri profesionale pentru optimizarea sănătății psihice, fizice și a funcționalității.
- Facilitarea accesului şi participării comunităţii la servicii de sănătate psihică, educaţie, ştiinţă, artă şi promovarea valorilor acestor domenii.
- Optimizarea relaţiilor intra şi intergrupuri prin facilitarea căilor de comunicare.
- Implicarea activă a comunităţii în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.
- Organizare de activităţi specifice diseminării experienţei organizaţiei şi a membrilor săi (colocvii, seminarii, ateliere de lucru, simpozioane, etc.).
- Promovarea cercetării fundamentale, aplicative în psihologie și în domeniile conexe.
- Oferirea de servicii profesional-ştiinţifice instituţiilor, comunităţii şi persoanelor interesate.
- Dezvoltarea cooperării academice cu facultăţile şi instituţiile de cercetare de profil din România şi din mediul internațional.
- Cultivarea valorilor democraţiei, sănătății, integrării sociale, a drepturilor omului prin iniţierea, evaluarea și elaborarea unor politici și programe de sănătate, reabilitare, promovare a egalităţii de şanse, abordare pozitivă a ființei umane.